Deze drie Rotterdammers zijn genomineerd voor beste mural in 2022

Tymon de Laat, Nina Valkhoff en Ricardo van Zwol zijn alle drie genomineerd voor beste mural ter wereld van 2022. Eén daarvan is daadwerkelijk te vinden in Rotterdam. De anderen zijn gemaakt in Bonaire en Ierland. In totaal zijn er 100 murals genomineerd uit 92 steden en 30 landen.

Bekijk hieronder de drie genomineerde werken van de Rotterdammers. Twee daarvan zijn dus te vinden in het buitenland. Het werk van Tymon n Kralingendijk in Bonaire en van Nina in Drogheda in Ierland. Het werk van Ricardo kun je vinden aan de Ooltgensplaatweg vlakbij metrostation Slinge. Ook een ander werk uit Rotterdam is genomineerd (zie hierboven); een mural van Judith de Leeuw die speciaal werd gemaakt voor het televisieprogramma ‘Nederland staat op tegen kanker’. Deze is te vinden op de Kop van Zuid.

De wedstrijd is afkomstig van Street Art Cities. Een organisatie die nauwkeurig bijhoudt waar er allemaal van deze murals tevoorschijn komen. Deze Rotterdammers werken zijn trouwens niet de enige genomineerde Nederlanders. Ook in Den Haag en Lelystad zijn genomineerde murals te vinden. Stemmen kan hier.

Al eerder gingen we met Tymon de Laat mee naar Bonaire. De plek waar nu ook zijn genomineerde mural staat:

Ook gingen wij met Ricardo Zwol op pad in Lombardijen wij hij schilderingen van oude Griekse schrijvers maakte op de muren als onderdeel van de Citatenroute.