Deze drieling speelt cricket op hoog niveau bij Punjab cricket club in Charlois

Voor de familie Zulfiqar speelt cricket een belangrijke rol in hun leven. Vader Ahmed maakte vroeger deel uit van de internationale crickettop en heeft zijn liefde voor de sport doorgegeven aan zijn zoons: De drieling Saqib, Asad en Sikander en hun drie jaar oudere broer Rehmat. Het viertal komt in de topklasse uit voor Punjab cricket club aan de Zuiderparkweg in Charlois. Vorig jaar zijn ze Nederlands kampioen geworden, dit weekend speelden ze hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen de net gepromoveerde SV Kampong uit Utrecht.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er door de thuisspelende Punjab cricket club hard gewerkt om het veld klaar te maken voor het duel. “Het is heel belangrijk om goed te starten in de competitie, want zodra je drie of vier wedstrijden hebt verloren dan is het moraal van het team lager”. Het is dus belangrijk dat de competitie goed wordt gestart, zeker omdat volgens Asad, sinds de club op Zuid in 2021 nationaal kampioen in de topklasse is geworden, de verwachtingen hoog zijn. De broers noemen het niet onwaarschijnlijk dat ze ook dit seizoen de titel binnenslepen. “Ik acht de kans vrij groot eerlijk gezegd”, aldus Saqib.

Vroeg begonnen
De drieling maakte al op jonge leeftijd kennis met cricket. “We zijn in aanraking met de sport gekomen omdat onze vader Pakistaans is en in Pakistan is cricket sport nummer één”, vertelt Asad. Het beoefenen van de sport begon destijds voor de broers door hun woonkamer te transformeren tot speelveld en te batten met lege flessen. “We probeerden toen een lege colafles met een tennisbal weg te slaan”, vult Sikander aan. Al snel werd het trainen voortgezet op de professionele cricketvelden waar de broers nu nog steeds samen te vinden zijn. “Het kan gewoon niet beter dan met z’n drieën altijd te trainen, de bal de lucht in te slaan en lekker te spelen”. Is het dan niet moeilijk, om zo vaak met elkaar te zijn? “Vroeger hadden we dat wel een beetje, maar daar zijn we wel overheen gegroeid. Het is supergaaf om met je broers en eigenlijk beste vrienden een sport te spelen waar je allemaal heel veel passie voor hebt.”