Deze kleine huisjes drijven binnenkort in de Rijnhaven

Het tijdelijk bootjesinitiatief Floating Rotterdam in de Rijnhaven heeft groen licht gekregen. Vanaf 1 juli gaan vier zogenoemde wikkelboats open. Deze duurzame drijvende kleine huisjes bieden overdag ruimte aan ondernemers en zijn ‘s avonds een plek om te overnachten voor iedereen die dat wil.

De wikkelboats zijn dus ontworpen om multifunctioneel te kunnen gebruiken. Overdag kunnen Rotterdammers de kleine huisjes gebruiken als vergaderruimte of loungeplek. Daarna is het een overnachtingsplek, waar maximaal acht personen per boot de nacht kunnen doorbrengen.

Varen kan (helaas) niet: daarvoor zijn ze niet gemaakt. Ook zijn de drijvende huisjes niet helemaal nieuw. Twee van de bootjes liggen al in The Red Apple Marina, een kleine sloepenhaven in het centrum van Rotterdam.

Sander Waterval is de initiatiefnemer van het bootjesproject. “We zijn superblij dat ons plan groen licht heeft gekregen en dat we nu samen met de gemeente en andere initiatieven in en rondom de Rijnhaven een bijdrage mogen leveren aan het leuker en mooier maken van dit stukje Rotterdam.”