Deze metershoge muurschildering van Jeangu Macrooy schittert bij Zuidplein

Jeangu Macrooy muurschildering

Heb jij hem al gespot? De Rotterdamse kunstenaar Tymon de Laat is sinds 6 april bezig met een metershoog kunstwerk van Jeangu Macrooy bij Zuidplein. Het kleurrijke werk wordt maandag onthuld aan de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival.

“Ik begon met het kunstwerk toen het het thema van het Eurovisie Songfestival bekend werd gemaakt. Het thema ‘Open Up’ sprak mij meteen aan”, vertelt Tymon. De Rotterdammer kijkt met trots terug op het werken aan zo’n groots kunstwerk. “Het gevoel dat ik krijg bij het maken van zo’n groot project is dankbaarheid. Vanaf het begin leer je omgaan met nieuwe obstakels en als het eenmaal af is, is het mooi om feedback te krijgen. De reacties van de mensen vind ik heel leuk om te zien.”

Tymon is sinds 2017 fulltime kunstenaar en zijn werk is al over de hele wereld te zien. De werken van De Laat hebben Latijns-Amerikaanse invloeden, onder meer omdat hij een lange tijd door Zuid-Amerika heeft gereisd. Na zijn terugkeer naar Rotterdam heeft hij onder andere werken gemaakt die zijn te zien op plekken als de Bergweg en de Van Helmontstraat.