Deze restaurants bestonden een week toen de deuren weer dicht moesten

De eerste week dat restaurants MARA en de Kralingse Bal de deuren open gooiden, was ook de eerste week dat ze weer dicht moesten, door de corona maatregelen.
Op de Oudedijk probeerde Emiel zijn leven, na jarenlang overmatig alcoholgebruik, weer op orde te krijgen, door een restaurant te beginnen. ‘Na alle ellende hoopte ik ditmaal op een beetje geluk,’ vertelt hij. Maar helaas het harde werk, dat hij had gestoken in de zaak, mocht niet baten en de zaak ontving flinke klappen. ‘Financieel moesten we alles bij elkaar sprokkelen.’

Ook restaurant MARA zat in hetzelfde schuitje, na maanden verbouwen mocht de tent meteen sluiten. ‘Ik heb in het begin m’n personeel doorbetaald, maar dat redde ik niet, vertelt eigenaar Florian. ‘Ik vertelde ze of je krijgt nu nog een maand betaald en staat dan op straat of je mag straks hopelijk weer beginnen.’ Gelukkig bleef z’n personeel bij hem en mogen ze nu langzaam weer beginnen.

Wij keken hoe deze twee eigenaren deze periode doorkwamen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat