Deze Rotterdamse kandidaten willen naar Brussel: ‘Stem, want Europa is erg belangrijk voor Rotterdam!’

Terwijl men in Nederland nog een kabinet aan het vormen is, kunnen we op 6 juni weer naar de stembus. Deze keer voor de Europese verkiezingen. Hoe ver van onze bed is deze show en staat de Rotterdammer hier wel op te wachten?

In deze aflevering spreken we twee Rotterdamse kandidaten voor de Europese verkiezingen. Wat houdt hen bezig? Waarom willen ze graag naar Brussel? Wat kunnen zij in Brussel betekenen voor Rotterdam? En: hoe willen zij ervoor zorgen dat Rotterdammers naar de Europese stembus gaan?

In en rondom het pittoreske Oude Haven spreekt Rachid met Jeannette Baljeu en Kenville Kleinmoedig. Beide zeer uiteenlopend en verschillend, als het gaat om politieke kleur. Zij op plek 3 voor de VVD en met veel politieke ervaring en hij; een nieuw gezicht en op plek 18 voor Groen Links/PVDA. Maar beide hebben dezelfde boodschap voor de Rotterdammer: ga stemmen. Want Europa is erg belangrijk voor Rotterdam.

Kenville focust zich veel op jongeren en de onderwerpen die jongeren bezig houden, zoals het openbaar vervoer, studeren en wonen. Jeanette vindt veiligheid en vrijheid erg belangrijk en natuurlijk ondernemerschap.

Zowel Kenville als Jeannette hopen in Brussel terecht te komen met voorkeursstemmen. Of het ze gaat lukken? Na donderdag 6 juni weten we meer!