Deze tentoonstelling in de Maastunnel neemt je mee in de wereld van twaalf Rotterdamse ecosystemen

Een fototentoonstelling waarin twaalf Rotterdammers en hun ecosysteem centraal staan; het is te zien in de tentoonstelling ‘Ecosystem’ die sinds deze week te bewonderen is in de Maastunnel.

Langs de trappen van de Maastunnel zijn veertig fotolijsten te zien, waarvan de inhoud van de lijsten drie keer per jaar worden vervangen om zo de reizigers te kunnen blijven trakteren op nieuwe tentoonstellingen. Deze keer is Curator Zineb Seghrouchni aan de slag gegaan samen met onder andere fotografen Sharon Jane D en Tarona. Zineb is blij dat ze haar werk nu aan ruim 7000 mensen kan laten zien die dagelijks gebruik maken van de Maastunnel. “Ik heb 12 Rotterdamse kunstenaars gevraagd naar hun ecosysteem, hiermee bedoel ik: plekken, momenten, objecten en mensen, die belangrijk zijn voor hun.” De deelnemers zijn in een drieluik te zien; een portretfoto van de deelnemer, maar ook twee foto’s waarin ze hun ecosysteem tonen.

Officiële opening
De opening is aanstaande vrijdagmiddag 4 november om 16:00. “Ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen, de tunnel is daarnaast 24/7 open, dus elk moment van de dag kan je erheen tot eind februari 2023.”