Deze thema’s mogen volgens Young010 tijdens de verkiezingen niet ontbreken

5 podcasts, 14 sprekers, 1 vraag; in de podcast Young010 gaat de jongerenadviesraad van Rotterdam in gesprek over thema’s die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en daarna belangrijk zijn voor jongeren.

Jongerenparticipatie, mentale gezondheid, onderwijs, werken en wonen. Over deze vijf thema’s gaat de jongerenadviesraad Young010 in gesprek met jongeren en experts. Met de podcast willen ze aandacht vragen voor onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren en die niet mogen ontbreken in het komende coalitieakkoord. De podcast is iedere maand te luisteren op onder andere Spotify en Apple Podcast.

Het eerste thema
In de eerste aflevering over jongerenparticipatie onderzoekt Young010 hoe we de de stem van jongeren borgen en dit een duidelijke plek geven in Rotterdam. Wat is jongerenparticipatie, hoe zou het eruit moeten zien, waarom is het belangrijk en hoe betrekt de gemeente de stem van jongeren in het nieuwe coalitieakkoord? Hiervoor spreken ze met Mayra dos Reis, een jongere die zich inzet voor meer jongerenparticipatie, Giovanni Fritschij, procesmanager jongerenparticipatie bij de gemeente, en kinderombudsman Stans Goudsmit.

Gasten
Andere gasten van de podcast zijn onder andere Eveline Crone (hoogleraar cognitieve neuropsychologie), Ahmet Dikbas (Urban Professor), Alina Bijl (voorzitter FNV Young and United) en Eva van Breugel (programmamaker AIR Rotterdam en Connector bij R’damse Nieuwe).

Jongerenadviesraad
Young010 adviseert het stadsbestuur over hoe de stad mooier, beter en leuker kan voor en door jongeren. Als adviesraad adviseren ze het stadsbestuur gevraagd en ongevraagd. Om dit te kunnen doen, blijft Young010 in gesprek met zowel jongeren als het stadsbestuur. Benieuwd naar de adviezen van Young010? Check www.young010.com.

Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie in Rotterdam (www.lokaal.org). Deze podcast is mede mogelijk gemaakt door de Jongeren Bijdrage Regeling (ontwikkeld door Stichting Thuis op Straat).