Deze week in 010nu…

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

 
 
 
 
De blinibioscoop bestaat elke derde zondag van de maand uit lezingen, debatten en het kijken van een film. Niet zomaar, maar altijd gerelateerd aan Rusland. Olga Sterenshis wil graag negatieve associaties die mensen bij dat land hebben wegnemen.

 
De Klassieker staat weer voor de deur. Het kampioenschap kan aankomende zondag worden beslist wanneer de aartsrivalen Feyenoord en Ajax tegenover elkaar staan in de Amsterdam ArenA. Maar hoe is het eigenlijk om als Amsterdammer voor Feyenoord te zijn en als Rotterdammer voor die andere club?

 
Tweederde van de Rotterdammers met een bijstandsuitkering heeft geen startkwalificatie en daarom kunnen zij maar moeilijk aan een baan komen. In samenwerking heeft de gemeente met het Albeda College 25 mensen geselecteerd voor een opleiding. Een groep 27-plussers is in februari gestart met de tweejarige opleiding Dienstverlening Facilitair.

 
Kwetsbare Rotterdammers kunnen via de kantonrechter een zogeheten mentor aangewezen kregen. Stichting Mentorschap Rotterdam koppelt deze mensen aan elkaar, om ervoor te zorgen dat deze kwetsbare cliënten niet alleen staan. We gingen langs op hun kantoor in Nesselande om meer te weten te komen over deze stichting…