Deze week in 010nu: 33 uur de opening van Club Gusto vieren, Weekend vol Japanse sferen in het Lantarenvenster, Kunst onder de hamer tijdens kunstroute Kralingen/Crooswijk‬ en Doe effe OPEN – Wonen in je zelfgemaakte huis

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.
De nieuwe creatieve broedplaats van Rotterdam moet het worden; Club Gusto.Feesten, werken, en tentoonstellingen bekijken kan allemaal in de voormalige drukkerij in het M4H gebied. De grand opening wordt groots gevierd met onder andere optredens, poëzie en yoga.

Voor liefhebbers van de Japanse cultuur was het afgelopen week feest. Want in Lantarenvenster was de elfde editie van het Japan Camera Festival. Een festival waarbij de bezoeker zich even waant in Japan, en niet alleen op het gebied van film…

De Rotterdamse kunstenares Sylvie Overheul maakt realistische kunst met een bijzondere twist. Eén van haar werken werd geveild tijdens de kunstroute Kralingen/Crooswijk. Hoeveel brengt haar appeltje-eitje op?

In de rubriek Doe effe OPEN neemt Quintis een kijkje achter de deuren bij inwoners van Rotterdam. Vandaag is Quintis in Waterwijk Nesselande op bezoek bij Albert Jan Dekking. Albert Jan was architect en wilde altijd al aan het water wonen. Toen hij de kans kreeg om zijn eigen woning te bouwen op precies de juiste plek, greep hij zijn kans.