Deze week in 010nu: Aandacht voor slachtoffers mishandeling, Ex-OPEN diskjockey Stephan Bouwman maakt faam via The Voice of Holland, Taalachterstand zorgt voor onzorgvuldig gebruik van medicatie en Hillegersberg debatteert ook over het woonreferendum

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.
Van 14 tot en met 20 november was de Week tegen Kindermishandeling. Voor slachtoffers van seksueel geweld werd het evenement Beat Your Comfort Zone georganiseerd. Tijdens deze dag gingen de deelnemers over de streep om zo hun trauma’s te verwerken.

Hij was ooit radio diskjockey bij OPEN Rotterdam, maar tegenwoordig is zijn ster rijzende. Stephan Bouwman volgde zijn droom als radiomaker en werd beloond met een avondprogramma in het weekend bij Q-Music. Maar tegenwoordig wordt hij op straat meer herkend als kandidaat van The Voice Of Holland, waar hij op verzoek van luisteraars aan mee deed, en waar hij veel indruk maakte. We gingen langs tijdens zijn programma om te kijken of Stephan een beetje nuchter blijft onder alle aandacht…

Onzorgvuldig gebruik van medicatie wat vaak veroorzaakt wordt door een taalachterstand. In Rotterdam Zuid is een project gestart waarbij vooral vrouwen EN informatie krijgen over bewust gebruik van hun medicatie EN taalcursus krijgen.

Over één week is het zover: dan mag elke stemgerechtigde Rotterdammer voor of tegen de Woonvisie stemmen. In aanloop naar het referendum worden er door heel Rotterdam veel informatieavonden en debatten georganiseerd. Zo ook in Hillegersberg, waar Peter den Haan het initiatief nam om de bewoners van dit gebied verder te informeren door middel van een debat. Toch liet deze avond wel zien dat veel mensen inmiddels hun mening over het referendum wel gevormd hebben.