Deze week in 010nu: Buurtcamping Vroesenpark, Roodkapje is terug met tiendaags festival, Handwerkwinkel Daisy stopt er na 30 jaar mee en Turkse Rotterdammers in gesprek na mislukte coup

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Dit jaar is voor het eerst de Buurtcamping in Rotterdam. In het Vroesenpark stonden enkele tentjes van kampeerders uit de buurt. Zo kregen ze onder andere capoeira lessen en leerden elkaar beter kennen.

Aan het einde van de Luchtsingel, bij Park Pompenburg, organiseert Roodkapje in samenwerking met Burgertrus tot 24 juli het festival Root Camp.

Na 30 jaar heeft Wil Delen besloten om te stoppen met haar winkel. Hoewel handwerken (zoals breien, borduren en haken) nog steeds populair is, merkt ze merkt dat de klandizie terug loopt.

Na de mislukte coup in Turkije afgelopen vrijdag, zijn ook Turkse Rotterdammers de straat op gegaan. Burgemeester Aboutaleb deed een oproep om het hoofd koel te houden en met elkaar in gesprek te blijven. Wij spreken met vier prominente Rotterdammers over de gevolgen van de mislukte coup voor Rotterdam en hoe ze gehoor geven aan de oproep van de burgemeester om met elkaar in gesprek te gaan.