Deze week in 010nu: Culturele Stichting Salaam zet zich in voor Irak, Nieuwe koffientent in CROOS, De Bouwkeet voor Chinees Nieuwjaar en Broodjes in Kralingen

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

Culturele Stichting Salaam zet zich in voor mensen in moeilijkheden. De laatste inzamelingsactie was voor Irak. Ze hebben een container geregeld die nu gevuld wordt met kleding en bruikbare spullen voor vluchtelingen. Deze week komt de container aan in het vluchtelingenkamp in Mosul.

Er zijn veel koffietenten in Rotterdam, maar in Crooswijk miste er nog een. Woningcorporatie Woonstad wilde er één openen en toen bedachten drie dames uit de wijk zich geen moment. Linda, Iris en Janneke willen met CROOS de woonkamer van de buurt zijn. Met succes, want inmiddels zijn ze bezig met een uitbreiding.

Sinds 3 maanden tref je in de wijk Bospolder/Tussendijken in West een hi-tech werkplaats genaamd Bouwkeet. Het is bedoeld om jongeren in de buurt kennis te laten maken met techniek en hun talenten te laten ontplooien. Design atelier Studio Maky maakt hier versieringen voor het Chinese Nieuwjaar.

Met meer dan vijftig verschillende broodjes in het assortiment is Alberts Broodjescorner uitgegroeid tot een waar begrip in Kralingen. Het familiebedrijf begon als een kruidenierswinkel op de Oostzeedijk. Met de komst van grote supermarktketens besloot Albert van Duuren ook broodjes te gaan verkopen.