Deze week in 010nu: De Rotterdamse katerremedies, Verantwoord vlees bezorgen vanuit Tropicana, 3 dagen winterland voor kinderen uit Hillesluis, Villa Zebra Pop-up in Overschie

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.
Met Oud & Nieuw wordt driftig getoast op het nieuwe jaar en dan ligt de kater op de loer. Onze katerige verslaggever van dienst ging verschillende Rotterdamse horecatenten langs op 1 januari om te kijken met welke middelen zij de kater bestrijden.

Van stadsimker tot het bezorgen van verantwoorde vleespakketten. Voor ondernemer Abderrahim Bouna is niks te gek. Vanuit Tropicana, waar zijn bijenkasten staan, bezorgt hij tegenwoordig ook, samen met een compagnon, vleespakketten die ethisch verantwoord zijn. Hiermee wil hij de voedselketen transparanter maken, en mensen het gevoel geven dat ze vlees eten dat betrouwbaar en vers klaargemaakt is.

In de kerstvakantie wordt vanaf vandaag kinderboerderij Odilia in Hillesluis omgetoverd tot winterland. Idee is dat kinderen uit de buurt het huis uit komen om te schaatsen, knutselen en te spelen.

We nemen een kijkje in een pop-up Villa Zebra: