Deze week in 010nu: een app voor dove mensen, Rotterdammer als knapste man van Nederland, 3e editie Sodade festival en dé ideale samenleving volgens Rotterdamse jeugd

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hieronder terug.

Ondernemer Yari lanceerde deze week een product dat groot verschil kan maken voor doven. Als kind van dove ouders ontwikkelde hij een app, die het voor dove mensen eenvoudig maakt om gesprekken te volgen. Zelfs in een druk café. Samen met de dove Cas, probeerden wij de app uit.

 
Rotterdammer Bradley Zee mag zich sinds deze week de knapste man van Nederland noemen. Hij won de voorselectie van de internationale Men Universe competitie. OPEN Rotterdam keek met hem mee tijdens de voorbereidingen voor de finale.

 
De derde editie van het Sodade festival in De Doelen was weer een groot succes! De bezoekers genoten dit hele weekend van de muzikale diversiteit van de Kaapverdische eilanden. Voor Rotterdammer Frans Silva was het extra bijzonder, omdat hij zijn nieuwe CD presenteerde.

 
 
Hoe ziet een ideale samenleving er precies uit? Tijdens het evenement ‘Transformers of the Next Society’ deelden 100 Rotterdamse jongeren hun ideeën voor de toekomst. Initiatiefnemer Marjolijn van Gerven wilde hiermee onder andere de politiek en het bedrijfsleven direct in contact brengen met de frisse blik van de Rotterdamse jeugd.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat