Deze week in 010nu: Een bijzonder afscheid, kritiek op de toegankelijkheid van de stad en een week vol prijzen

Een bijzonder afscheid in de Kaapverdiaanse gemeenschap

Op woensdag 9 juni namen Rotterdammers afscheid van Manuel Rodrigues, beter bekend als Manuel Felipe Rodrigues – Lilim d’ Paula, in een uitvaartcentrum in Rotterdam. De uitvaart met Kaapverdiaanse gebruiken is verzorgd door Carla Gomes Almeida die in de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam zeer gewaardeerd wordt.

Wij waren bij de ceremonie in Rotterdam en mochten met dank aan de familie Rodrigues deze reportage maken over het bijzondere werk van Carla.

Kwaliteit singels Rozenburg beneden peil 

Loek maakt zich druk over de kwaliteit van de singels in Rozenburg. Nee niet de alleenstaande, maar het water.  Als fervent sportvisser mist hij de variatie in vissoorten. Hij schreef daarom zijn ongenoegen van zich af in de Rozenburgse Courant en kreeg veel reacties van gelijkgestemden.

Wij spraken Loek en andere bewoners van Rozenburg over dit ongenoegen. Ook kregen we opheldering van Waterschap: 

Verre van toegankelijk

Organisatie 010Toegankelijk zet zich in voor een stad die zo toegankelijk mogelijk is voor iedereen. Dat is hard nodig, want in Rotterdam wordt altijd gebouwd. Vervelend voor Rotterdammers die goed te been zijn, maar voor mindervaliden betekenen de eeuwige verbouwingen dat veel delen van de stad voor hen helemaal niet toegankelijk of zelfs onveilig zijn.

Arja den Ouden is vrijwilliger bij 010Toegankelijk en maakt zelf gebruik van een scootmobiel. Ze laat ons zien hoe het voor haar is om de stad in ontwikkeling te trotseren: 

De prijzen van deze week

In samenwerking met Rotterdam Unlimited organiseerde we deze week ook de finale van de RU OPEN TALENT CONTEST 2021. Artiest Bkk was de grote winnaar en wij spraken hem in onze after-movie van het event: 

Bkk was dus de winnaar van de avond, maar ook wij zelf vielen deze week in de prijzen.  OPEN Rotterdam is verkozen tot omroep van het jaar 2021! Daarnaast wonnen we in de categorie ‘nieuws’ met een productie in samenwerking met WOS en SCHIE, genaamd: ‘Hoekse Lijn – De metro die miljoenen kostte’. 

Bekijk deel drie van dit dossier hier: