Deze week in 010nu: een gezellige salafist en parkeerproblemen in Vreewijk

Het was weer een week vol nieuws in Rotterdam. Elke zondag blikken we terug op de afgelopen week aan de hand van de grappigste, opmerkelijkste, bijzondere en/of veel bekeken items uit 010nu – het dagelijkse magazine van OPEN Rotterdam.

De gezelligste salafist van Nederland
Mohamed Abdulahi op YouTube bekend onder de naam ‘Mohamedsmening’, geeft ons een kijkje in moskee De Middenweg. Mohammed noemt zichzelf de gezelligste salafist van Nederland. Hij wil af van de negativiteit die aan de naam salafist hangt en is van mening dat we allemaal relaxed moeten doen met elkaar.

Een avondwinkel, funky museum en gesprekcentrum in één
De Black Lives Matter protesten van vorig jaar juni, maakten heel wat los in de stad. “Dat activisme is belangrijk” , zegt Malique Muhamud, maar volgens hem is het nu tijd om te kijken hoe we die samenleving met elkaar gaan inrichten. Samen met Shai Sardjoe begon hij de Niteshop in Delfshaven, om dat gesprek verder voort te zetten. Wij nemen een kijkje in deze wel heel speciale avondwinkel.

Parkeerproblemen in Vreewijk
Wildparkeerders in Vreewijk! Sinds 1 april is het betaald parkeren in delen van Vreewijk. Hierdoor ervaren bewoners van de locaties waar je nog gratis mag parkeren, veel overlast. Door de invoering van het betaald parkeren staan hun straten vol met auto’s die daar niet horen en dus zijn de Vreewijkers ontevreden met het parkeerbeleid en de gang van zaken in hun wijk.

Meiden koken iftarmaaltijden
De ramadan is voorbij. Een maand die in het teken staat van vasten, maar ook het goed doen voor andere. In de open keuken van het Huis van de Wijk in Hillevliet hebben de jonge meiden van de meidenclub maaltijden gekookt voor de bewoners van ouderencomplex de Laantjes. Het is niet zomaar een maaltijd, maar een iftarmaaltijd.