Deze week in 010nu: Een reisgids over Rotterdam met persoonlijke verhalen, Vonk’s behang op de Beijerlandselaan bestaat 80 jaar, Yoeri Meulemans verbreekt Rotterdams domino record en Rotterdamse Stichting Time to Help repareert weeshuis in Uganda

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Dat Rotterdam een mooie stad is, weten wij natuurlijk al lang. Guido Leurs deelt deze liefde voor de stad. Daarom besloot hij de eerste Engelse reisgids over Rotterdam te schrijven. Het is geen standaard gids er staan namelijk persoonlijke verhalen in en niet alleen de standaard toeristische trekpleisters Wij kregen van Guido een rondleiding door Delfshaven. Voor hem een bijzonder plek, omdat hij er zelf heeft gewoond.

Rob Vonk kon kiezen: of een eigen sportzaak beginnen, of de behangzaak van zijn opa overnemen. Het werd het laatste. Iets waar hij in de 37 jaar jaar dat hij de scepter zwaait geen spijt van heeft gehad. Aankomende vrijdag bestaat Vonk’s behang 80 jaar.

Hoewel Domino Day al een aantal jaren niet meer op de televisie is, zijn er nog genoeg mensen in de weer met dominosteentjes. Zo ook Yoeri Meulemans, die samen met zijn team deze week een Rotterdams domino record wilde vestigen in het Wijkcentrum Hart voor Carnisse in Charlois, en met succes!

Stichting Time to help, Rotterdamse stichting opgericht in 2012, heeft in samenwerking met Stichting Sanitas een vijfdaagse missie naar Uganda afgelegd. Stichting Time to Help probeert zich wereldwijd in te zetten voor iedereen die betere leefomstandigheden nodig hebben. Een van de laatste missies van de stichting was naar Uganda waar ze een weeshuis repareerde. Ook onderzochte twee dokters meer dan 350 patiënten.