Deze week in 010nu: Eerbetoon aan Doro Siepel, Kinderen maken film, Charlois Speciaal en Ouderenvierdaagse IJsselmonde

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Doro Siepel was sinds 2006 directeur van Theater Zuidplein. Zij heeft met een heel eigen beleid veel nieuw publiek naar het theater weten te trekken. Diversiteit en toegankelijkheid waren haar kernwoorden. Deze week is zij na een ziektebed overleden. Zij zal door veel mensen nooit worden vergeten.

Leerlingen van basisschool De Regenboog hebben een heuse speelfilm gemaakt in het kader van het Unicef Kinderrechten filmfestival. De film is door naar de finale. En de leerlingen…, die weten zeker dat ze een grote kans maken op de winst.

Lezingen, performances en pop-up exposities. Dit alles is te zien tijdens Charlois Speciaal, een nieuw tiendaags kunstmanifestatie in Rotterdam Zuid. Directeur Piet de Jonge neemt ons mee naar een aantal locaties en toont ons de bijzondere kunst van Charlois Speciaal.

Weer of geen weer. Ouderen uit IJsselmonde hebben deze week hun gemakkelijke schoenen aangetrokken voor de ouderenvierdaagse. Wij liepen mee met 98-jarige mevrouw De Jong die nog achter haar rollator wandelt als een kieviet.