Deze week in 010nu: Eurekaweek bij studentenverenigingen, freelancers, jonge moeders iedereen is welkom bij Ver van hier, Vakbroeders leidt jongeren op tot vaklui en jonge huttenbouwers bouwen hutten in Terbregge

Deze week waren er veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug. 

Aankomende studenten maakten vorige week kennis met Rotterdam tijdens de Eurekaweek. Rotterdamse studentenverenigingen pakten ook flink uit. Wij proeven de sfeer bij drie verenigingen die potentiële leden ontvangen.

Ver van hier is pas anderhalf jaar open en nu al een begrip in het Kleiwegkwartier. Van freelancers tot jonge moeders, iedereen in de wijk weet de weg naar de boekenwinkel te vinden. Daarnaast maakt eigenaresse Petra Verheij ook een goeie bak koffie in het koffiecafé.

Vakbroeders leidt jongeren op tot vaklui. Zij zorgen voor stageplaatsen en werkleerplekken bij schilderbedrijven. Wij volgen Chorrathan die deel uitmaakt van het project en wordt opgeleid tot schilder.

De Huttendagen zijn al 17 jaar een traditie in Terbregge. In een paar dagen tijd kunnen de kinderen uit ‘het dorp’ houten huisjes bouwen van oud hout en pallets.