DEZE WEEK IN 010NU: FoMusic test kennis over de Ramadan, Brief aan de toekomst, Werkzaamheden Maastunnel, Chef kookt in Ferro voor Conny Janssen Danst en Vlogger Peter wordt fit

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

De heren van FoMusic gaan verschillende wijken af om te kijken wat de mensen nou echt van de Ramadan weten. Zij filmen dit telkens en zetten deze video’s op YouTube. Zij zien een groot gat tussen allochtone en autochtone Nederlands en proberen dit op een laagdrempelige manier op te vullen.

In 2001 schreven brugklasleerlingen van VMBO Slinge een brief aan de toekomst met daarin een beschrijving van een gewone dag. Op maandagmiddag werden deze brieven geopend. Samen met de inmiddels volwassen Vivencka lezen wij deze terug.  De Maastunnel wordt de komende tijd regelmatig in de nacht afgesloten voor het verkeer van Noord naar Zuid. Dit ter voorbereiding op de werkzaamheden van volgend jaar. Projectleider Dieter laat ons in de nacht van dinsdag op woensdag zien hoe de beton-proeven worden uitgevoerd op 25 meter diepte onder de Maas.

Manuela is een Rotterdamse chef die op verschillende locaties kookt. Ze krijgt daarbij hulp van pubers en vrijwilligers die het niet altijd makkelijk hebben. Deze maand verzorgt zij het eten bij de locatievoorstelling Courage van Conny Janssen Danst in de FERRO bij Marconiplein.

OPEN Vlogger Peter heeft een vriendin. Zijn volgende doel is om fit te worden. Instructeur Alex Borgmans zet hem aan het werk.