Deze week in 010nu: Het belang van Kaapverdische muziek, Stem uit de Wijk Zuid, PetBnB en Sabrina Starke houdt van reggae

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

 
 
 

 
 

 
In Lantaren venster is op woensdagavond een korte film vertoond over Morabeza Records, een Kaapverdisch label dat in de jaren ’60 werd opgericht door Rotterdammer Joao Silva. Met muzikant en DJ Adison dos Reis gingen we terug in de tijd en bespreken we het belang van de muziek van Morabeza Records.

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen zijn wij deze week gestart met special ‘Stem uit de Wijk’. We onderzoeken daarin wat de Rotterdamse kiezers belangrijk vinden. Verslaggever Roelof was in IJsselmonde en ging daar op zoek naar het antwoord.

Rosa is dikke maatjes met Jackie. In de weekenden en vakanties past ze op deze hond. Via een app genaamd PetBnb kunnen baasjes op hun hond laten passen door anderen.

Sabrina Starke is groot geworden met soulmuziek. Maar ze begon haar loopbaan in een reggae band en de liefde voor het genre is nooit verdwenen. Het was altijd haar droom op te treden met reggaemuziek. In een afgeladen Bird kwam deze droom uit met de show: the Soul of Reggae.