Deze week in 010nu: horeca ondernemers Herman Hell viert feest met 5-jarig bestaan NRC, experimentele en spirituele dans van Amenti Collective, Open Vraag over vertrouwen in de gevestigde orde, nieuwe glas in lood ramen voor de Laurenskerk, en lange rijen

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

Herman Hell begon zijn carrière in de horeca en hij was direct verkocht. Na zijn studie koos hij in eerste instantie voor een kantoorbaan, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij keerde terug naar zijn geliefde vak. Hij is ondertussen eigenaar van een aantal succesvolle horecagelegenheden in Rotterdam.

Toegankelijk, expirimenteel, spiritueel. Het zijn de kernwaarden van het bijzondere Rotterdamse danscollectief Amenti Collective. Deze groep gedreven dansers komen binnenkort weer met een videoclip. Wij waren bij de opnames.

AD, de Correspondent en WNL zijn samen een website gestart; kunnenwepraten.nl. Journalist Joris Luyendijk gaat daar het gesprek aan met Nederlanders over vertrouwen in gevestigde politici. Wij vragen Rotterdam in Oud-Charlois naar het vertrouwen in de politiek.

De Laurenskerk heeft twee nieuwe glas-in-loodramen. Op zondag 5 maart is de officiele onthulling. In de jaren zestig ontwierp de Deense kunstenares Gunhild Kristensen er drie waarvan er slechts één werd gemaakt. Directeur Frank Migchielsen en dominee Bert Kuipers hebben ervoor gezorgd dat de ramen er nu, na zo’n vijftig jaar toch zijn.

 
 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat