Deze week in 010nu: Ik ben Wij brengt mensen samen, Cosplay speurtocht tijdens Retrocon, Pittig rolschaatsen met Roller Derby en Uitbrakken tijdens HangOver Sundays

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

In Rotterdam leven meer dan 180 nationaliteiten samen. Samen maken zij de stad. ‘Ik ben Wij’ wilt deze mensen allemaal bij elkaar brengen door over de ander te leren. Op het LMC Slinge werkten ze met een VMBO-klas om de kinderen dichter bij elkaar te brengen.

Nostalgie, striphelden van vroeger en cosplay in Ahoy Rotterdam. Reporter Feyza gaat op de eerste editie van Retrocon op Cosplay Speurtocht!  

Roller Derby is over het algemeen nog een vrij onbekende sport, maar Deborah Bruin speelt het al zo’n drie jaar. In Sportcentrum West coacht ze inmiddels ook een mannenteam. Tijd om dus even kennis te maken met de sport em haar team: de Killer Bees.

Een gezellige zondag met vrienden, en familie. Klinkt als een prima manier om je weekend af te sluiten. Dit vonden de bedenkers van het evenement HangOver Sundays ook. Maar dan niet thuis op de bank, maar in MONO Rotterdam in Zomerhofkwartier. En dat alles met muziek, spel, gamen en lekker eten.