Deze week in 010nu: in ons rubriek Doe effe OPEN – Verrassingen in voormalig Gazeuzefabriek, Eén van de ‘godfathers’ van het tatoeëren in Nederland, Aqua Bootcamp met Jeugdvakantiepaspoort en Pikachu gesignaleerd in Rotterdam

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Pal naast de Pieter de Hoochbrug in Coolhaven vinden we de Gazeuzeloft. Ken je ‘t nog? Gazeuze; dat lekkere zoete drankje, wat ook wel bekend als prik, of champangepils. Een Gazeuzefabriek is het echter al lang niet meer. Monique en Francis wonen er al 16 jaar en laten ons net voordat ze binnenkort verhuizen nog even zien hoe zij woonden in hun loft én galerie!

Wat ooit begon als een kleine zaak in het ‘gure’ Katendrecht, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip: Tattoo Bob. Sinds 1968 is Bob al actief op ‘De Kaap’ en met zijn tattooshop wordt hij ook wel gezien als één van de pioniers op het gebied van tatoeëren in Nederland. We trekken daarom richting Katendrecht om in gesprek te gaan met één van de godfathers van het tatoeëren…

Rotterdamse basisschoolleerlingen genieten deze zomervakantie weer volop van het Jeugd Vakantiepaspoort. Eén van de activiteiten is een Aqua Bootcamp in Nesselande waar de kids stevig onder handen worden genomen… Maak je borst maar nat!

De Pokémon-koorts is wereldwijd toegeslagen. Overal gaan mensen op zoek naar Pokémon met de Pokémon GO app. In Rotterdam is zelfs een echte Pikachu gespot. Deze Pokémon werd achtervolgd door het Vroesenpark en de Heemraadssingel.