Deze week in 010nu: Kaapverdische rum in Rotterdam, American Football voor vader en zoon, app helpt hulp in de huishouding en kerstdiner van Krachtvrouwen.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.
Rotterdamse slijter Mario Duarte Lopes verkoopt rum die al honderd jaar door zijn familie wordt gemaakt. De rum, die gemaakt wordt volgens familierecept, werd tot voor kort alleen in Kaapverdië verkocht. Mario heeft het nu naar Rotterdam gehaald. En met succes!

 

Met het project Fathers in the Game, wordt de sport American Football gebruikt om de relatie tussen vaders en hun kinderen te verbeteren. In de wijken van Rotterdam Zuid is het project al een succes en daarom kijken wij nu mee in Prinsenland.

 

De huishoudzorg in Rotterdam stond de laatste jaren onder druk door bezuinigingen. Veel mensen werden gekort of ontslagen. Selina is daar één van. Door middel van een app kan ze weer aan de slag als interieur verzorgster.

 

Tijdens een kerstdiner van Krachtvrouwen Oude Westen zien we een modeshow van hun eigen kleding ‘Made in Oude Westen’. Oprichter en voorzitter Amina Hussen vertelt dat je alles kunt bereiken met liefde.