Deze week in 010nu: Leegstand in Zuidwijk, afkoelen aan de Zevenhuizersplas, de organisatie achter het festival in Marokko en passie bij Dierenopvang Rotterdam

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug. 
Bewoners van Zuidwijk was het al lang opgevallen: steeds meer winkels komen leeg staan. Helaas komen er ook geen nieuwe voor in de plaats. Dit strijkt tegen de haren van de Bewoners Organisatie Zuidwijk en lokale ondernemers in. Zij willen dat de verantwoordelijke wethouders; Struijvenberg en Schneider nou eindelijk eens actie ondernemen. De gemeente zegt dat er later dit jaar een plan zal volgen voor dit probleem in Rotterdam.

Op en langs de Zevenhuizerplas is het aangenaam vertoeven tijdens deze tropische dagen. Op de plas zijn verschillende watersportmogelijkheden als zeilen en wakeboarden via een kabelbaan. Langs het water vinden mensen verkoeling op de verschillende strandjes en Beachclub Lake 7. 

Steven Pieters is de drijvende kracht achter het Rotterdamse label Triphouse en begint binnenkort aan zijn nieuwste avontuur. Hij organiseert een 4-daags muziek- en kunstfestival in Marrakech; genaamd Atlas Electronic. In Kralingen zoeken wij hem op.

Afgelopen week zijn vier staffordachtigen binnengekomen bij Dierenopvang Rotterdam. Een probleem dat niet nieuw is. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich over de honden ontfermen. Monty is vrijwilliger bij de Dierenopvang. Hij heeft altijd al een klik gehad met Stafford-achtigen en pittbulls. Na het stoppen met school zat hij drie jaar thuis. Bij de dierenbescherming vond hij zijn passie, namelijk het verzorgen van honden.