Deze week in 010nu: massale festivaldemonstratie, geheime straatrave en rotondeproblemen

Unmute Us

Er gebeurde weer van alles in Rotterdam. Wij zetten onze beste, leukste en meest interessante reportages op een rijtje die je deze week gezien moet hebben.

Het meest opvallende van deze week was misschien wel het massale evenementenprotest UnmuteUs dat in Rotterdam plaatsvond. Rotterdamse nachtbrakers, feestvierders, clubeigenaren, artiesten, creatievelingen, bezoekers, medewerkers en leveranciers kwamen zaterdag massaal samen voor een protestmars door het centrum. Daarmee wilden ze afdwingen dat de overheid stopt met het ‘meten met twee maten’ als het gaat om het toestaan van festivals. Wij waren live bij het protest op het Stadhuisplein.

Om even in de feestsferen te blijven, gaan we door naar onze OPEN Vlogger Thijs. Hij deed mee aan een ‘geheime’ straatrave door Rotterdam en hij keek zijn ogen uit.

Ook aandacht voor iets andere muziek deze week. Speciaal Elvis-bier, een monopolyspel over Elvis Presley en een hamster die Elvis-liedjes zingt. Je kan het zo gek niet bedenken, of John Scholte uit Rotterdam-Prinsenland heeft het in huis. Hij is overduidelijk een van de allergrootste fans van ‘The King of Rock and Roll’. Alhoewel het alweer 44 jaar geleden is dat Elvis Presley overleed, is de tijdloze artiest in huize Scholte nog altijd springlevend.

Het kunstwerk ‘Het Waterbekken’ werd in 2006 op de rotonde in Nesselande geplaatst, maar sindsdien houdt het de gemoederen bezig in de wijk. Nog altijd zijn Nesselanders niet uitgepraat over die ‘groene bak water’ op de hoek van de Brandingdijk en Laan van Avant-Garde. Waar de een het stiekem wel mooi vindt, vindt de anders het drie keer niks.