Deze week in 010nu: nieuwe bestemming lege kantoorpanden, Nick en zijn roedel honden, kickbokser Noel Soares helpt kinderen en 100 jaar Vreewijk

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.
In Rotterdam staan panden leeg en dat is natuurlijk zonde. Een aantal van die gebouwen worden omgetoverd tot woningen. Het oude Douanekantoor en het Klooster op de Mathenesserweg hebben deze transitie al ondergaan. Het nieuwste project staat naast de oude schaatsbaan bij CS.

 

Afgelopen week was het dierendag. Baasje Nick heeft dan maar liefst négen honden te vertroetelen… Niet dat 4 oktober voor hem extra speciaal is. Voor hem is het elke dag dierendag.

 

Noel Soares heeft als vechter veel gezien van de internationale kickbokswereld. Nu heeft hij zijn bokshandschoenen aan de wilgen gehangen en geeft hij zijn kennis door aan onder andere  kansarme en moeilijk opvoedbare kinderen.

 

Precies een eeuw geleden werd tuindorp Vreewijk gebouwd onder het Motto ‘Elk mens heeft recht op een stukje grond.’ Het theaterstuk Status Aparte(e) onderzoekt of dat anno 2016 nog steeds zo is. Status Apart(e) is een theatrale en muzikale wandeling langs de pareltjes de wijk.