Deze week in 010nu: Open Dag AZC Beverwaard, trainen als een profvoetballer, bewoner Justus van Effencomplex doet effe OPEN en Arab Camera Festival

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

Het AZC in Beverwaard is inmiddels al even open. Op burendag kregen belangstellenden een rondleiding bij het Asielzoekerscentrum en konden proeven van de lekkere uitheemse hapjes die door de bewoners werden gemaakt.

Op Woudestein is een nieuw initiatief opgezet waarbij kinderen elke zondag op professionele wijze getraind worden door trainers van Excelsior. Ook de jeugd die niet bij Excelsior voetbalt is van harte welkom om op deze manier kennis te maken met het profvoetbal.

Voor onze rubriek Doe ff OPEN neemt Quintis een kijkje achter de deuren bij inwoners van Rotterdam. Vandaag is Quintis in het Justus van Effencomplex in Spangen op bezoek bij Dave Boomkens, politiek assistentop het Stadhuis.

Van comedy’s uit Saoedi-Arabië tot dramafilms uit Marokko. Tot zondag kunnen fans van Arabische cinéma terecht op het Arab Camera Festival in Cinérama. Met organisator Rosh Abdelfatah spreken we over het belang van deze Arabische films.