Deze week in 010nu: Osvaldo maakt zich klaar voor de marathon, de Ghandituin, 65 jaar Molukkers, Politieke passie en Vlogger Peter in gesprek met Kim Holland

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

De marathon staat weer voor de deur en deelnemers zijn volop bezig met de voorbereidingen. Zo ook Osvaldo. Hij kan dit jaar misschien wel zijn Persoonlijk Record van 3 uur en 14 minuten verbeteren. Of dat gaat lukken..

“De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht”. Deze uitspraak van Mahatma Ghandi is de basis van de Ghandituin aan de Gordelweg.

65 jaar geleden zette de eerste generatie Molukkers voet aan wal in Nederland. Tijdens The Walk en een herdenkingsbijeenkomst in het fotomuseum werd dit historische feit herdacht. Wij volgen Henry Timisela, geestelijk vader van de wandeling tussen Krimpen aan den IJssel en de Kop van Zuid.

Deze week zijn we gestart met de nieuwe rubriek: Politieke Passie 010. Hierin vragen we raadsleden naar de plek waar ze hun inspiratie vandaan halen, de liefde voor de wijk waar ze wonen en hun favoriete plek in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam Raadslid Michel van Elck neemt ons mee naar zijn favoriete plek in Rotterdam.

Een verloren liefde, een ego dat in de weg zit en een kinderwens. OPEN vlogger Peter van Drunen is op zoek naar de liefde en die zoektocht gaat niet altijd over rozen. Deze aflevering praat hij met goede vriendin en pornodiva Kim Holland over monogamie.