Deze week in 010nu: Oud-Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden naar Rio, Jongens en meisjes maken kennis met jeugdbrandweer in speeltuin Charlois, Cultuurplein op Jeugdvakantieland en Trouwen bij De Vertrekhal

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

De Olympische Spelen zijn van start en 243 Nederlandse atleten reizen af naar Rio de Janeiro. Oud-Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden zal er ook zijn als commentator, maar voordat hij gaat springen wij met hem in het water van het Oostervant Zwembad in Rotterdam-West.

Spelenderwijs leren wat het beroep van brandweerman of vrouw inhoudt, kan bij de jeugdbrandweer. Een brandje blussen, ladders plaatsen, theorie voor brand en brandbestrijding en nog veel meer. Lisa is al 3 jaar jeugdbrandweermeisje. Deze maand wordt ze 17 jaar en staat op het punt om aspirant te worden. We gaan met Lisa en haar team naar speeltuin Charlois.

Ook dit jaar is Jeugdvakantieland twee weken lang bij Rotterdam Ahoy. Zoals altijd is er voor kinderen van alles te doen. Een nieuw onderdeel is het Cultuurplein. Een initiatief van Jeugdcultuurfonds Rotterdam, dat hiermee kinderen op een laagdrempelige manier in contact wil brengen met verschillende cultuuraanbieders uit Rotterdam.

De weg richting de Keileweg mag dan misschien niet het meest mooie stukje van Rotterdam zijn. Toch is het de thuisbasis van één van de beste trouwlocaties in Nederland. Peter Straver kwam in 2008 per toeval terecht in een van de vele oude gebouwen in het gebied en toverde het om tot een succesvol concept, waarbij hij sinds enkele jaren ook met daverend succes bruiloften organiseert.