Deze week in 010nu: Patrick start inzamelingsactie voor kinderen, Energiecoach Rieks rijdt Rotterdam rond en de Antilliaanse Kerstmarkt

Deze week ging Rotterdam de decembermaand in met dikke mist en kou. De overwinningen op het WK brachten een goede stemming onder de meeste voetbalfans. Ook de kerstgedachte zit er al direct in; nog voor Sinterklaas geweest is. Ook we kijken alvast naar het thema van Koningsdag 2023.

Patrick geeft regelmatig boksles op scholen in Rotterdam. Het is hem opgevallen dat kinderen vaak in dezelfde of zelfs kapotte kleding rondlopen. De Rotterdammer wil deze kinderen graag helpen en is daarom een inzamelingsactie gestart.

Onterecht teveel betalen voor stroom of warmte die je niet gebruikt: dat wil niemand. Toch gebeurt dat, zeker nu tijdens de energiecrisis, nog wel. Rieks Weerman is energiecoach en helpt de nodige Rotterdammers om te besparen waar mogelijk. Dit alles doet op zijn scootmobiel, mét een grote emmer erop.

In Delfshaven is op zondag 27 november een echte Antilliaanse kerstmarkt georganiseerd met eten en livemuziek. Ook was er een wedstrijd waarin werd gezocht naar de beste Ayaka van Nederland. Ayaka is een typisch Antilliaans gerecht dat zeker niet mag ontbreken tijdens de feestdagen.

Honderd Rotterdammers kwamen deze week bijeen in Lantaren Venster om te brainstormen over het programma en thema van Koningsdag. In 2023 komt de Koning namelijk zijn verjaardag vieren in onze stad. Bekende Rotterdammers helpen met brainstormen.