Deze week in 010nu: Pokemon Go, Hippe brillenkoning Ben Akkerman, Miss Disney Prinses verkiezing en Overbruggers op Zuid

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Dé trending topic van deze week: Pokemon Go. Een spel op je smartphone waarmee je buiten pokemons moet vangen. Verslaggever Gulfidan leerde van de Rotterdamse Pokemon-expert Lorenzo van Galen de kneepjes van het vak.

Hoewel hij 74 jaar oud is, weet Ben Akkerman maar niet van stoppen. Hij heeft vorig jaar een nieuwe brillenzaak geopend en staat ook wel te boek als de hipste opticiën van Nederland. Wij bezoeken de man die als kleine jongen al meeliep in de optiekwinkel van zijn vader, en het toen nog helemaal niets vond. 

Welk meisje droomt er nou niet van om prinses te worden? Bij de Miss Disney Prinsesverkiezing werd deze droom werkelijkheid voor de zes-jarige Sheriane. In vier rondes strijdt zij tegen andere meisjes tussen de 5 en 10 jaar.Twee studentes van de Willem de Kooning Academie volgden een groep meiden uit de Tarwewijk. De meiden staan op het punt om naar de brugklas te gaan. De film Overbruggers gaat over het verder kijken dan de eigen wijk met het oog op de toekomst.