Deze week in 010nu: problemen met AED’s, meer groen in het centrum en afval oprapen in de wijk

Ongeveer vijftig AED’s zijn niet aangesloten op het oproepsysteem in Rotterdam, omdat er een geschil is tussen twee partijen. En dat terwijl deze apparaten het verschil tussen leven en dood kunnen maken tijdens een hartstilstand, maar hoe werkt dat precies? Burgerhulpverlener Berend legt uit…

Hoe verliep de migratie van Rotterdammers in de afgelopen 10 jaar? Vers Beton en OPEN Rotterdam doken in de verhuiscijfers van Rotterdam van het afgelopen decennium en hebben de belangrijkste verhuisbewegingen van de afgelopen tien jaar op een rijtje gezet in een animatie.

Tijdens de coronatijd hebben de bewoners van de Jufferkade in Stadsdriehoek gewerkt aan een stadstuin om de straat te vergroenen. Waar voorheen een sobere betegelde kade lag, is nu een kleine groene oase te vinden met veel eetbare planten en fruitbomen. Het project trok de aandacht van wethouder Wijbenga die afgelopen weekend een bezoek bracht aan de tuin en een boom plantte.

Afvaloverlast in onze stad in nog steeds groot. Dagelijks zien wij op straat zwerfvuil liggen en ook op social media zijn er talloze berichten van gefrustreerde Rotterdammers. Wij nemen de proef op de som in onze afvalchallenge010. OPEN Rotterdam collega’s Majda, Ko en Farzana gaan in hun eigen wijk afval rapen, om te zien wat zij bij elkaar krijgen in tien minuten!