Deze week in 010nu: Refreshed Orchestra, Ebru, Dance for Health en Wednesday Night Skate

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Marmeren ofwel Ebru is een bijzondere Turkse techniek, die eeuwenoud is, maar waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord. De Rotterdamse Ebru Durmaz is kunstenares en sinds kort modeontwerpster die de oude ambacht van stoffen verven in een Westers jasje heeft gegoten. En met succes.

De 27-jarige Marike kampt met reuma. Door de ziekte heeft zij chronisch pijn en weinig energie. Om zich beter te voelen danst ze wekelijks mee met Dance for Health. Die organisatie helpt mensen met een chronische ziekte zich beter te voelen.

Refreshed Orchestra is niet meer de hiphop tributeband van een paar jaar geleden. Dit jaar staan ze met hun eigen nummers op het North Sea Jazz festival. Gastzangers Dr Rum en Pink Oculus complementeren de 16-koppige formatie.

Na een jaar afwezigheid is de Wednesday Night Skate weer terug in Rotterdam. Deze week vond de eerste editie van 2016 plaats en Elsje Verlegh is één van de vele skatefanaten die maar al te blij is dat het evenement weer terug is gekeerd. Onze verslaggever Justin ging, niet per skate maar op de fiets, mee met Elsje en vele honderden andere skaters.