DEZE WEEK IN 010NU: Rotterdam Talent Week, Creatieve broedplaats Cretopia, Op vakantie zonder koffer, Het dak op tijdens de Dakendagen en Ulrich van Gobbel inspireert vlogger Peter

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Op maandagmiddag ging de ‘Rotterdam Talent Week’ van start. Een week lang stond de Erasmus Universiteit in het teken van talent. De talentvolle Rotterdammers Giovanni van Bronckhorst en Conny Janssen waren bij de Grand Opening.

Het zou 3 maanden open zijn, maar inmiddels zijn ze anderhalf jaar verder. De creatieve broedplaats Toko 51, aan de West kruiskade nummer 51. De heren van Stichting Cretopia bieden hier een plek voor onder andere muziek, kunst, cultuur en ontmoetingen.

De afgelopen zeven dagen was het de ‘Week zonder koffer’. Hier werden allerlei activiteiten voor 65-plussers georganiseerd. De ouderen zien het als een soort vakantie, maar dan zonder koffer; want ze slapen wel gewoon thuis. We gingen met mevrouw Haarselhorst mee naar een theatervoorstelling.

Dit weekend kan je weer het dak op tijdens de tweede editie van de Dakendagen. Wij kregen afgelopen week van de organisatoren alvast een exclusieve sneak preview van een paar, van de ruim 35 daken, die bij het festival betrokken zijn. Je kunt tijdens de Dakendagen niet alleen genieten van de Rotterdamse skyline, ook zijn er allerlei activiteiten. OPEN Rotterdam is er heel het weekend bij! Volg onze updates op openrotterdam.nl en social media en beleef de dakendagen.

Open vlogger Peter van Drunen laat zich inspireren door Rotterdam. In deze aflevering gaat hij naar de boekpresentatie van Feyenoord-legende Ulrich van Gobbel, de voetballer die na zijn succesvolle spelersloopbaan failliet ging..