Deze week in 010nu: sporten in de buitenlucht, loempia’s, tampons en hiphop

Sportende Rotterdammers zoeken in coronatijd massaal de buitenlucht op

Dit is het weekoverzicht van 010, met een selectie uit het dagelijkse programma. 

Op het Cor Kieboomplein in IJsselmonde staat sinds kort een bijzondere loempiakraam. Bij Saigon King verkoopt Vinh traditionele Vietnamese gerechten in een hip, modern jasje.

Door de snel stijgende prijzen van producten en de corona crisis wordt het steeds moeilijker voor bewoners van Suriname om maandelijks rond te komen. De Rotterdamse welzijnsorganisatie Stichting Abhilasa Global Serve heeft daarom besloten om producten vanuit Nederland over te schepen naar Suriname. Denk aan: kinderkleding, speelgoed, boeken, kantoorartikelen, computers, maar zeker menstruatieproducten.

Na een lange periode van stilzitten, opent het HipHopHuis op woensdag 14 april weer de deuren en kan er weer gedanst worden. Het is wel te hopen dat het mooi weer blijft, want de workshops zijn de komende tijd in de buitenlucht. Om alle kinderen en jongeren alvast een voorproefje te geven, was er zaterdag 10 april een open dag.

Sinds de corona uitbraak houden de sportscholen noodgedwongen de deuren dicht. Toch houdt dat de Rotterdammer niet tegen om lekker te blijven sporten. Door de hele stad kom je van ’s ochtends tot ’s avonds overal sportievelingen tegen.