Deze week in 010nu: Vechten tegen Parkinson, OPEN Vlogger Thijs neemt je mee op de Motel Mozaique speurtocht, Leren over het jodendom bij Ohel Abraham en Samen sterk naar werk

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
Het is vandaag Wereld Parkinson Dag. Rotterdammer Hans Merts vecht sinds 2014 tegen de Ziekte van Parkinson. We praten met hem over de impact hiervan op zijn leven en wandelen samen door de West-Kruiskade en Nieuwe Binnenweg.

Muziek staat bij Motel Mozaique Festival centraal. Maar OPEN Vlogger Thijs ondervindt dat er nog veel meer te doen is tijdens het festival. Hij neemt je mee op een speurtocht!

De Ohel Abraham is ongeveer drie jaar geleden opgericht om mensen op een laagdrempelige manier te leren over het jodendom. Voor velen is de stap naar een grote orthodox-joodse synagoge te groot, dachten onder meer Meïr Villegas Henríquez en Sefanja Severin.

Jasper Dierx heeft het niet makkelijk gehad. Na een faillissement en een opvolgende burn-out is hij in de schuldsanering terechtgekomen. Nu hij zijn leven weer op de rails krijgt, helpt hij anderen die in dezelfde situatie verkeren. Dit doet hij middels sport.