Deze week in 010nu: verkeersoverlast op de Randweg, Peter en zijn boombox, circulair bier en meer

Krassen op de auto, eraf gereden spiegels, snelheidsovertredingen: het is slechts een greep uit de klachten van buurtbewoners van de Randweg. Vanwege de Roseknoop renovatie is hier de verkeersdrukte toegenomen. En dat komt de verkeersveiligheid niet ten goede. Woensdagmiddag lieten buurtbewoners aan de gemeente zien wat zij dagelijks meemaken.

Dit weekend is de 46ste editie van de Wereldhavendagen en dat betekent dat er weer veel spektakel op het water is. Maar, er is dit jaar ook extra aandacht voor innovatie, energietransitie en duurzaamheid. De Stadshaven Brouwerij Rotterdam is daar in het Merwe Vierhavengebied volop mee bezig door zo circulair mogelijk bier te brouwen.

Misschien heb je hem wel eens langs horen komen. Een man op zijn fiets met een enorme boombox. OPEN Rotterdam was benieuwd naar deze fietser en dankzij een oproep op instagram vonden we Peter.

Een schone, opgeruimde buurt met een extra prullenbak en waar geen onkruid meer te zien is: dat is wat de bewoners van Hoek van Holland graag wilden. Dit bleek na een schouw, een wandeling van de gemeente met buurtbewoners, vorige week maandag. Deze week al wordt de daad bij het woord gevoegd.