Deze week in 010nu: Zelfreflectie voor OPEN Vlogger Peter, Première film DEBIEL in Rotterdam, AFRIKA 010 tot 2017 in het Wereldmuseum en In Vreewijk wordt 4 mei herdacht door jong en oud.

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.
OPEN Vlogger Peter van Drunen​, nog steeds op zoek naar de liefde, viert deze week zijn verjaardag! Een moment voor zelfreflectie.

De korte film DEBIEL van regisseur Dewi Reijs is geselecteerd voor de Short Film Corner van het Filmfestival in Cannes. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor de verstandelijk gehandicapte Turkse Rahima Güngor en Emmy-winnares Maryam Hassouni. Wij waren bij de premiere in Rotterdam.

Gids, Afrikakenner en zelf Afrikaanse Rotterdammer Nilton neemt ons mee naar de tentoonstelling Afrika010. De nieuwe tentoonstelling van het Wereldmuseum. Nilton heeft zichzelf van alles geleerd over Afrika en de culturen en volkeren van het continent.

Ieder jaar herdenkt het 4 mei comité Vreewijk de Tweede Wereldoorlog op een plek waar op 18 september 1944 jonge verzetsstrijders gewond en gedood zijn door de bezetter met andere groepen uit de wijk.