Deze week in 010nu: Zuiderziekenhuis omgetoverd tot woningen, Wijkverzorger Ineke in Noord, Succesvolle horecatijger Herman Hell en Bollywoodshow in het Nieuwe Luxor

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen hier terug.

 
 
 
 
 

Een aantal weken geleden is de bouw begonnen van het Zuiderhof. Een nieuwe woonwijk in Charlois. Er was een tijd lang sprake dat het oude Zuiderziekenhuis tegen de grond zou gaan. In de nieuwste plannen blijft het gebouw behouden en worden er appartementen en lofts in gebouwd.

Wijkverzorger Ineke van der Poorten is werkzaam voor Humanitas in Rotterdam-Noord en heeft hart voor haar vak. Door de bezuinigingen in de zorg ging ze van 2 cliënten naar nu soms wel 12 in een ochtend. Het praatje met de hulpbehoevenden en dus ook de sociale controle is een stuk minder geworden.

Herman Hell begon zijn carrière in de horeca en hij was direct verkocht. Na zijn studie koos hij in eerste instantie voor een kantoorbaan, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij keerde terug naar zijn geliefde vak. Hij is ondertussen eigenaar van een aantal succesvolle horecagelegenheden in Rotterdam.

Bollywood? Ik hoor het je al denken: dat zijn toch alleen films. Nee hoor. Het kan ook als theatervoorstelling. Dat bewees Bharati 2 tijdens de premiere in het Nieuwe Luxor. De bollywoodshow draait daar ook nog dit weekend.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat