Deze week in 010nu: Zuster met ALS, Sleutelaar worden, Verwachting Feyenoord bekerfinale, Rotterdammers over overlijden Prince en Vlogger Peter over de liefde

Deze week waren er weer veel verhalen en gebeurtenissen in de stad. Bekijk de verhalen nu terug.

Nog maar twee jaar geleden werkte Diana Olieberg als zuster op de afdeling voor terminalen van Antonius Laurens Binnenweg. Helaas is ze nu door de spierziekte ALS zelf patiënte op de afdeling waar ze ooit werkzaam was.

Het was een bijzonder moment voor de Rotterdamse dichter Hans Sleutelaar. Uit handen van Wilfried de Jong kreeg hij het eerste exemplaar van het boek ‘Sleutelaar Worden’. Dit is een verzameling van literaire herinneringen uit het leven van de bekende dichter welke een inspiratie is geweest voor vele dichters en schrijvers.

Zondagavond is het zover. Dan treffen Feyenoord en FC Utrecht elkaar in de Kuip voor de finale voor de KNVB-beker. Sluit de selectie van Giovanni van Bronckhorst het seizoen af met een gouden randje? Verslaggever Julyan ging alvast naar het stadhuisplein en stelde daar de OPEN VRAAG.De Amerikaanse muziekster Prince Roger Nelson is op donderdagochtend op 57 jarige leeftijd overleden. De zanger werd dood aangetroffen in zijn studio in Minnesota. Heel de wereld is in rep en roer. En ook Rotterdam is in shock.

OPEN Vlogger Peter van Drunen​ laat zich graag inspireren door Rotterdam​ en Rotterdammers! Deze week ontmoette hij mensen bij Dock Gallery Veerhaven en het gesprek ging weer vooral over de liefde.