Series van OPEN Rotterdam/

Aflevering 5 – Dichter Hans Sleutelaar vertelt over beste gedichten en Parkinson

In aflevering vijf vertelt Hans Sleutelaar openhartig over de ziekte van Parkinson. Hij maakt een rit door de stad, waarin hij spreekt over de totstandkoming van zijn beste gedichten, waaronder ‘Wollt ihr die totale Poesie?’.

Aflevering 4 – Jules Deelder zoekt vriend en dichter Hans Sleutelaar op

Een aantal weken voor zijn overlijden bracht Jules Deelder een bezoek aan zijn vriend en dichter Hans Sleutelaar. Kijk nu naar aflevering 4 van Dichter in het Atrium!

Aflevering 3 – Herinneringen ophalen van Rotterdam uit jaren 60 en 70

Hans Sleutelaar en collegadichter Rien Vroegindeweij lopen in deze aflevering door de stad en halen herinneringen op van het Rotterdam uit de jaren 60 en 70.

Aflevering 2 – Dichter Hans Sleutelaar krijgt bezoek van Loes Luca

In deze aflevering krijgt Hans Sleutelaar bezoek van Loes Luca. Ze gaan samen naar de allerlaatste dag dat het museum Boijmans van Beuningen geopend is. Verder komt in deze aflevering een openhartig gesprek tussen vader en dochter voorbij.

Aflevering 1 – De gouden generatie van Rotterdamse dichters

In deze nieuwe 5-delige serie van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven bij OPEN Rotterdam volgen we de vier Rotterdamse dichters Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij. De vier praten over hun jeugd, kunst, muziek, de dood en literatuur.

Aflevering 5 – Dichter Hans Sleutelaar vertelt …

Aflevering 4 – Jules Deelder zoekt vriend en di…

Aflevering 3 – Herinneringen ophalen van Rotter…

Aflevering 2 – Dichter Hans Sleutelaar krijgt b…

Aflevering 1 – De gouden generatie van Rotterda…

Dichter in het Atrium

In dez nieuwe vijfdelige serie van Carel van Hees en Stephan Warmenhoven bij OPEN Rotterdam volgen we de vier Rotterdamse dichters Hans Sleutelaar, Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij. De vier zijn al meer dan een halve eeuw bevriend en hebben een onmiskenbare invloed op de Rotterdamse poëzie en literatuur. Luisteren en kijken naar deze mannen is de ultieme poging om de stad beter te begrijpen en te omarmen. Pioniers en avant-garde toen, up-to-date anno 2020.

Zorginstelling Atrium, waar Sleutelaar en Bulthuis wonen, is de centrale plek waar de vrienden vaak samenkomen met familie en vrienden. De dochter van Sleutelaar, Nadia Sleutelaar, komt regelmatig langs om te controleren of alles goed gaat met haar vader. Loes Luca haalt Sleutelaar op voor een middag Boijmans en Sleutelaar, Bulthuis en Deelder drinken een fles gin op Deelder’s 75ste verjaardag.

Aflevering 5

Hans Sleutelaar vertelt openhartig over de ziekte van Parkinson. Hij maakt een rit door de stad, waarin hij spreekt over de totstandkoming van zijn beste gedichten, waaronder ‘Wollt ihr die totale Poesie?’.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/mJB8I0b4B18″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Aflevering 4
Een aantal weken voor zijn overlijden bracht Jules Deelder, met een iconische fles Deelder Hard Gin in de hand, een bezoek aan zijn vriend en collegadichter Hans Sleutelaar. Politiek, roddel, poëzie en humor passeerden de tijd. Aflevering 4 van de serie ‘Dichter in het Atrium’ staat volledig in het teken van deze ontmoeting.

Aflevering 3
Hans Sleutelaar en collegadichter Rien Vroegindeweij lopen in deze aflevering door de stad en halen herinneringen op van het Rotterdam uit de jaren 60 en 70.

Aflevering 2
In deze aflevering krijgt Hans Sleutelaar bezoek van Loes Luca. Ze gaan samen naar de allerlaatste dag dat het museum Boijmans van Beuningen geopend is. Verder komt in deze aflevering een openhartig gesprek tussen vader en dochter voorbij.

Aflevering 1
In de eerste aflevering neemt Hans Sleutelaar samen met zijn vriend en collegadichter Peter Bulthuis het leven door. Samen brengen ze een bezoek aan Museum Schiedam.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat