Dichters gezocht in IJsselmonde

De wijk Hordijkerveld wil dit najaar drie gevels aan de Emilissedijk verfraaien met gedichten en schilderingen. De afbeeldingen worden gemaakt door kunstenaar Ricardo van Zwol, maar voor de gedichten roept stichting de Zoek naar Schittering de hulp in van bewoners. 
Woordkunstenaars hebben tot 18 oktober de tijd om hun eigen gedicht in te sturen naar [email protected]. Mocht je niet zo creatief met taal zijn, maar je hebt wel een goed idee voor een gedicht dat perfect in deze wijk zou passen, dan mag je dat ook doorgeven als tip.

Het eerste gedicht is van de hand van een bewoner uit Hordijkerveld. Het tweede wordt geschreven door de dichter Joz Knoop uit IJsselmonde die zich laat inspireren door onderwerpen die worden aangedragen door de bewoners uit IJsselmonde. Het derde gedicht wordt geselecteerd uit de tips van bewoners. Ook de schilderingen die Ricardo van Zwol maakt zijn geïnspireerd op de ideeën en gedichten van de Hordijkervelders.

Jongeren kunnen hulp krijgen om een gedicht te schrijven door mee te doen aan de poëzie workshop door Nabil Thkidousset en Jeffrey de Ruijter, beide schrijver, verhalenverteller en dichter. In het Huis van de Wijk, De Dijk delen zij dinsdag 6 oktober hun expertise met de jongeren. Aanmelden is hiervoor verplicht, via: [email protected] met naam en telefoonnummer.

OPEN Rotterdam maakte eerder een reportage over de indrukwekkende schilderingen van Ricardo van Zwol, bekijk de reportage hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter