Diëtiste: “Insecten zijn het nieuwe superfood”

Diëtiste Gesina Hammad- Waslander van Diëtist Rotterdam sprak met Jan Middelkoop over het eten van insecten. Dit was naar aanleiding van het tv-item van 010NU waar wij de insectenburger van de Jumbo proeven.

Gesina zegt dat insecten veel proteïne, essentiële aminozuren en mineralen bevatten. Daarnaast zijn insecten ook rijk aan vitaminen B en A. ”Het idee om insecten te eten is eng, maar de voedingswaarde van insecten is uitstekend.” Gezond eten bestaat volgens de diëtiste uit meer dan alleen insecten eten. ”Insecten zijn een goed alternatief voor vlees, omdat het produceren van insecten milieuvriendelijker en duurzamer is. Het is dus een gezond alternatief. Alleen is het de vraag of iemand het durft te eten.”

Tot slot denkt Gesina dat het eten van insecten de komende jaren normaler gaat worden. ”Ik denk dat het een trend wordt om insecten te eten. Misschien zijn insecten wel het nieuwe superfood.”

Luister het volledige interview hieronder terug en bekijk ook meteen het item van 010NU: