Diner voor eenzame ouderen

Rotterdams collectief We Care and Share werkt samen met Mike van Stijn van ‘The Charity’ aan een diner voor eenzame ouderen.

We Care and Share werd in januari benaderd door Mike van Stijn die, na zijn benefietavond in de club Toffler, niet wist waar hij moest beginnen met het geld dat hij had opgehaald. WCAS heeft in de afgelopen jaren al meerdere projecten gecreëerd, onder andere de speelgoedinzameling voor kinderen in het Oude Noorden in 2016, en werd hem aangewezen.

“Eenzaamheid onder ouderen is een groeiend probleem. Deze kwetsbare doelgroep wordt vaak vergeten, maar verdient net zo goed de aandacht”, stelt WCAS. Ze willen met dit diner eenzame ouderen in het zonnetje te zetten en voor een avond hun eenzaamheid verminderen. Ook hopen ze mensen te inspireren om meer van dit soort initiatieven te starten in Rotterdam: “Kijk gewoon eens on je heen en vraag je af of er mensen zijn in je buurt die wel wat van jouw tijd, liefde en aandacht kunnen gebruiken.”

Op 28 maart in restaurant Hotspot Hutspot Krootwijk in Crooswijk zullen diverse Rotterdamse chefs een vegetarisch drie-gangen diner bereiden. Deze wordt uitgeserveerd door de DJ’s die hebben gedraaid tijdens The Charity. Ook zal Rotterdamse spoken word artiest M. een voordracht houden die speciaal is bedacht voor de eenzame ouderen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat