Ding dong! Geen pakketbezorger, maar zomaar een acteur aan de deur

Ding dong! Geen pakketbezorger, maar zomaar een acteur aan de deur

Dat de theaters al een tijdje dicht zijn, weerhoudt theatergroep Wat We Doen er niet van om alsnog bezig te blijven. Ze hebben een originele manier bedacht om de optredens naar mensen thuis te brengen: aanbellen en toneelspelen.

“We krijgen huizen door waar we welkom zijn via Humanitas, hier bellen we aan en dragen we een monoloog voor. Op die manier willen we theater naar de mensen brengen en blijven verbinden. Dat is in deze tijd extra belangrijk”, vertelt actrice Elene Zuidmeer.

De monologen gaan over maatschappelijk relevante onderwerpen en worden geschreven door regisseur Floris van Delft. Zo kwam hij op een verhaal door het oorlogsdagboek van zijn oma. Dit verhaal wordt nu door Elene aan de deur vertelt. Het gaat volgens Floris over thema’s als eenzaamheid en gemis, zonder het constant over corona te hebben.

Enthousiaste reacties
Vanuit de wijk komen veel enthousiaste reacties. Mensen raken ontroerd en delen hun eigen ervaring. Maar niet iedereen staat er voor open, de actrices Carmen en Elene lopen ook wel eens tegen een dichte deur aan.

Vooralsnog bellen ze alleen in de Afrikaanderwijk aan. Blijven ze daar dan? Mocht er vanuit andere wijken ook vraag naar hun toneelstukken komen, dan gaan ze daar graag een blokje voor om.