Dit grote varende ziekenhuis van 174 meter komt vandaag aan in Rotterdam

Wie vanochtend uitkijkt over de Maas is het vast al opgevallen; het enorme Mercy Global-schip is aangemeerd bij de Wilhelminapier. Het nieuwe schip van organisatie Mercy Ship is een varend ziekenhuis en ligt in Rotterdam voor een bijzondere reden. Vanaf maandag 28 februari tot zaterdag 12 maart is het schip namelijk voor iedereen te bezoeken.

Rotterdammers verdrongen zich om om 10 uur ‘s ochtends het grote schip aan te zien komen bij de Cruise Terminal op de Wilhelminapier. De komende tijd kunnen Rotterdammers zelf ervaren hoe het is om rond te lopen op dit enorme gevaarte. Het schip is namelijk 174 meter lang, heeft 199 ziekenhuisbedden en zes operatiekamers.Er is ruimte voor 600 mensen die aan boord kunnen wonen. Dit schip vaart de hele wereld over om medische zorg te verlenen in arme landen.

Om Rotterdammers een idee te geven over hoe het is om op het schip te werken en te wonen opent het schip haar deuren. Ben je nou niet in de gelegenheid om naar het schip toe te gaan? Dan kan je via een virtual tour toch een inkijkje krijgen.

40-jarig jubileum
Toen op vijf oktober 2018 de organisatie Mercy Ships haar 40-jarig jubileum vierde, bracht onze mobiele reporter Angelica een bezoek.