Dit is de winnaar van de Aardig Onderweg Award

Wesley dos Santos van start-up iKapitein heeft de Aardig Onderweg Award gewonnen, de prijs van de RET voor het beste innovatieve idee dat Rotterdam mooier en duurzamer maakt. De winnaar wil een volledig elektrische boot over de Maas laten varen, om zo de boottochten over de rivier milieuvriendelijker te maken.

Naast een vaste plek op Tedx Rotterdam in maart 2019, krijgt Wesley begeleiding en 25.000 euro om zijn idee verder uit te werken.

Max Brand van Maxed Guardian en Paula Zwitser van BroodNodig waren ook in de race om de Aardig Onderweg Award, maar moesten genoegen nemen met het zilver. Zij wilden Rotterdam veiliger maken met een app en broodverspilling de stad tegengaan.

De RET organiseerde voor de achtste keer de Aardig Onderweg Award. Met de wedstrijd wil het vervoersbedrijf iets positiefs bijdragen aan de stad. ‘‘De RET wil meer dan mensen van A naar B verbinden. De RET wil ook sociaal verbinden’, valt er op de website van de Aardig Onderweg Awards te lezen.

Dit jaar onderging de wedstrijd een metamorfose. De Aardig Onderweg Award is nu veel meer een online campagne en richt zich op een jonger publiek. Ook de jaarlijkse awardshow in het Nieuwe Luxortheater is geschrapt.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat